Lågt blodsocker och mamma

Jag har ju aldrig tyckt att lågt bs och att samtidigt vara mamma är sådär speciellt jobbigt. Men intressant att höra andra diabetes mammor hur de upplever det och hur de gör?. Eller hur gör ni? Fast jag har lågt bs så skulle jag aldrig klara av att låta Vanessa lämna typ på golvet och gråta. Tar nog alltid henne i famnen åtm. MEN jag ser nog till att jag tar något snabbt att äta/samtidigt som hon får mat.

Tex inatt fick jag lågt bs, samtidgt som Vanessa skulle amma och var hungrig. Då gör ju jag så. Tar upp henne, börjar att amma och samtidigt äter något. (har alltid sirap vid sängen). Så har jag alltid gjort ända sedan hon föddes eg.

Likadant, ibland då vi har varit på promenad. Känner att bs börjar att sjunka. Vanessa börjar att bli hungrig. Då tar jag upp henne i famnen och värmer/lagar hennes mat och samtidigt tar något att äta. Självklart sätter jag mig inte ner och matar henne utan att ta ngt själv att äta om jag har lågt bs. Men man kan ju göra många saker samtidigt. Ta ett snabbt juiceglas. Ta lite sirap. Ta några druvsocker. Värma/laga mat åt bebis. Äta mera samtidigt som hon äter/matar henne/ammar. Man kan äta och amma samtidigt. Det får man ju verkligen göra just efter förlossningen då man börjar att amma då bs sjunker rejält varje gång. Fast du har ätit straxt innan.

Jag är ju väldigt ofta just nu ensam hemma med Vanessa både dag och natt. (Sambon både jobbar mkt och bygger.) Så därför är det ju också viktigt att man har ett bra system då man får lågt bs. Speciellt då du har en liten bebis att ta hand om samtidigt. Jag tex har ju aldrig farit utanför dörren utan att ha något i fickan. Det har jag nå i och för sig aldrig gjort under mina 20 år som diabetiker heller. ALLTID något med. Vanligen då druvsocker. Då jag var gravid hade jag även sirap med mig i en liten flaska. (sånadär små praktiska reseflaskor som du kan ha schampoo och balsam i).

Men hur upplever ni andra mammor detta? Tycker ni det är ett problem? Har nämligen hört att många tycker detta är jobbigt så därför intressant att veta. Även roligt att höra andras åsikter och hur ni gör 🙂

DSCN1941

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s