Eftersom det är så många som har frågat om min glutenfria Cheesecake med vit choklad och dajm så lägger jag upp receptet och bild här. Man får dela 🙂
Glutenfri Cheesecake med vit choklad och dajm
12–14 bitar
Botten
ca 250 g glutenfria Digestivekex (kan bytas ut med pepparkakor)
80 g smör, smält
Fyllning
200 g färskost, t ex philadelphia
3 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde, vispad
150 g vit choklad, smält
3 äggvitor
Garnering
Dajm
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa digestivekexen till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).
3. Blanda färskost, äggulor, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.
4. Bred ut smeten på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i några timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Dekorera med dajm. (eller annan choklad/bär om man så vill).
Så otroligt god och enkel att göra 🙂
Jag gjorde även en med mörk choklad och jordgubbar som dekoration. Man kan byta ut dajm mot annat om man så vill. Även så i botten gjorde jag till julen med pepparkakor och digestivekex.
Brukar också blanda Sempers digestivekex med Sempers havredigestivekex i botten.
Lycka till 🙂
Måste prova! Ska tvinga sambon (som vanligt) 🙂
GillaGilla
Det tycker jag du absolut skall göra 🙂
GillaGilla
Pingback: Sambolivet | SHOGBERG
Jag var in och kollade. Den såg ju väldigt bra ut. Så gott 🙂
GillaGilla
https://shogberg.wordpress.com/2015/03/03/sambolivet/ Done! 😉
GillaGilla
Den ska jag testa på när sambon fyller om några veckor! 🙂
GillaGilla
Det tycker jag absolut du skall göra 🙂
GillaGilla