Glutenfri Cheesecake med vit choklad och dajm

Eftersom det är så många som har frågat om min glutenfria Cheesecake med vit choklad och dajm så lägger jag upp receptet och bild här. Man får dela 🙂

Glutenfri Cheesecake med vit choklad och dajm

12–14 bitar

Botten
ca 250 g glutenfria Digestivekex (kan bytas ut med pepparkakor)
80 g smör, smält

Fyllning
200 g färskost, t ex philadelphia
3 äggulor

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde, vispad
150 g vit choklad, smält
3 äggvitor

Garnering
Dajm

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa digestivekexen till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).

3. Blanda färskost, äggulor, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.

4. Bred ut smeten på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i några timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Dekorera med dajm. (eller annan choklad/bär om man så vill).

WP_20150228_042

Så otroligt god och enkel att göra 🙂

Jag gjorde även en med mörk choklad och jordgubbar som dekoration. Man kan byta ut dajm mot annat om man så vill. Även så i botten gjorde jag till julen med pepparkakor och digestivekex.

Brukar också blanda Sempers digestivekex med Sempers havredigestivekex i botten.

Lycka till 🙂

7 tankar om “Glutenfri Cheesecake med vit choklad och dajm

  1. Pingback: Sambolivet | SHOGBERG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s